Opvågningssygeplejerske,  Sygeplejersken

Hvorfor opvågningssygeplejerske?

Fordi det er for fedt!
Ja okay, det ville være et alt for nemt svar…

Jeg er opvågningssygeplejerske af flere grunde.
Jeg vil liste dem op herunder, således at de er lidt mere spiselige og knap så højtidelige.

Stort patientflow:
Jeg elsker at have med mennesker at gøre.
Jeg nyder at møde mange mennesker i løbet af én dag, hvilket er tilfældet på en opvågning.

Tid til sygeplejen: På opvågningen har vi mange patienter igennem dagligt, men alligevel har jeg altid max 2 patienter ad gangen. Det er sjældent jeg ikke har tid til at sætte mig ned og snakke med patienten. Ligeledes kan jeg oftest tage det i mit tempo og sikre mig at patienten har det godt og er klar, inden vedkommende sendes på stamafdelingen.

Alle aldersgrupper: På COPA (Odense Universitets Hospitals opvågning) har vi med alle aldre at gøre. Vi har en børnestue, hvor alderen spænder fra få dage gammel til 15 år.
Det er fedt at være på en arbejdsplads, hvor man den ene dag, passer et lille nyfødt barn, og den næste dag, passer aldrende fru. Hansen.
Jeg har før arbejdet på et sengeafsnit, hvor patienterne oftest var +30 år. Jeg har ikke før arbejdet med børn, men kan rigtig godt lide det (især efter jeg er blevet mor). Skulle jeg vælge mellem at arbejde med børn eller voksne, så ville jeg simpelthen ikke kunne beslutte mig. Jeg er derfor lykkelig for at jeg har begge muligheder på opvågningen.

Forskellige specialer: Før, da jeg arbejdede på sengeafsnit, vidste jeg meget om lidt. Nu ved jeg lidt om meget. På opvågningen modtager vi nemlig alle patienter efter operation og procedure, hvor patienten har været i general anæstesi (fuld bedøvelse). De eneste patienter vi ikke modtager, er patienter der er intuberet (får hjælp til at trække vejret), opereret i hovedet eller på anden vis er for medtaget og derfor skal ligge på intensiv.

Højt fagligt niveau og flere kompetencer: Alle mine kollegaer er yderst professionelle og dygtige. Det er fedt at være på en arbejdsplads, hvor man hele tiden kan lære nye ting og bliver udfordret fagligt. Mine kollegaer har alle forskellige baggrunde og ting med i rygsækken. Nogen er uddannet intensiv sygeplejerske, andre kommer fra hjerteafdelinger, Akut modtagelsen og jeg kunne blive ved. Det er givende at være i et miljø, hvor alle kan bidrage til at styrke det faglige niveau. Derudover har vi på COPA lov til selv at administrere medicin (til en hvis grænse), uden at vi behøver have en læge indover. I modsætning til, da jeg arbejdede på sengeafsnit. Her skulle vi ringe til en læge, hvis vi ville give en patient 1g Pamol (hvis det ikke var ordineret)…. Så kan i nok godt tænke jer til, at man kan føle sig en smule inkompetent som sygeplejerske. Så kæmpe thumbs Up for, at jeg på COPA bliver anerkendt for, at jeg rent faktisk har et fagligt niveau og en uddannelse, der gør at jeg er i stand til at administrere medicin.


Meeeen, selvfølgelig er der også en ulempe ved at arbejde på opvågningen.

Skiftende vagter: På COPA har vi mange forskellige vagter.
Vagterne lyder således:

07.00-15.00 (kun 2 sygeplejersker, der kan have denne vagt)
09.00-17.00 (størstedelen af ens vagter)
11.30-20.00
15.00-23.00
16.50-01.00
23.00-07.00 (er jeg ret glad for)

Så i kan nok godt regne ud at jeg ofte har sent fri. Det betyder heldigvis ikke det store mht. hentning af L., da min mand ofte kan hente hende, når jeg har 9-17. Men da L. pt. sover kl.18.30, så er det ikke ret mange timer vi har sammen.
Men nok brok, man kan jo ikke få det hele.


Jeg håber at det gav et lille indblik i, hvordan hverdagen som opvågningssygeplejerske ser ud.
Var det alt for langhåret og kedeligt, så kommenter det endelig.
Jeg er nybegynder og famler i blinde 😉

Af hjertet tak.
– WakeUpNurse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *