Frivillig,  Sygeplejersken

2 måneder til Zimbabwe

Om præcist 2 måneder lander jeg i Zimbabwe for første gang.
Mange har spurgt mig, hvordan pokker jeg er kommet på, at skulle rejse ud som frivillig sygeplejerske, og hvorfor så lige til Zimbabwe.
 
Hele ideen til at skulle rejse ud som frivillig sygeplejerske kom til mig, da min barsel var endt. Som skrevet i mit første indlæg, så trængte jeg til at “vågne op” og opleve nye ting og se mit fag, og ikke mindst verden, fra andre vinkler og kanter.
Jeg undersøgte derfor mine muligheder og fandt hurtigt frem til organisationen Saveaheart.dk, som arrangerer frivilligt arbejde og praktikophold i udlandet.
Under kategorien “Frivilligt arbejde” kunne man vælge et hav af forskellige destinationer. 
For mit vedkommende handlede det at rejse ud som frivillig, egentlig ikke om, hvor i verden det var. Mit ønske var blot, at det skulle være et land, hvor der er brug for ens hjælp, og  hvor man virkelig vil komme til at opleve et helt andet sygehusvæsen (eller mangel på samme).
Efter en del overvejelser og sammenligninger endte valget med at falde på et hospital i Zimbabwe.
Simpelthen af den grund, at opholdet passede bedst på mine ønsker og forhåbninger til, hvordan det vil være at rejse ud som frivillig. Og når ja, selvfølgelig også fordi jeg da altid har haft en lille drøm om at opleve Zimbabwe.
 
Jeg skal være afsted i 3 uger.
I første omgang var planen at jeg skulle rejse afsted alene.
Men heldigvis er det endt med, at jeg har fået lokket min bedste veninde, der også er sygeplejerske, til at rejse med.
Vi har derfor booket opholdet som rejsepartnere og kommer til at følges hele vejen.
Vi skal bo hos en værtsfamilie bestående af et par og deres datter.
På hospitalet kommer vi til at have skiftende vagter og får mulighed for at stifte bekendtskab med diverse hospitals afdelinger og opgaver.
Udover ovenstående, så aner vi faktisk ikke, hvad vi går ind til.
Heldigvis skal vi til et Kick-Off kursus i Århus d.5 marts, hvor vi forhåbentlig kommer til at få lidt mere information.
Jeg lover at dele indholdet fra kurset med jer, når vi har været afsted.

Af hjertet tak, fordi du læser med.
– Wakeupnurse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *